WIECZERZA WIGILIJNA
Zupy:
- Wigilijny barszcz z uszkami
- Wigilijna barszcz z pierogami z kapustą i grzybami
- Zupa borowikowa tradycyjna
Dania ciepłe:
- Bigos tradycyjny ze śliwkami i fasolą
- Bigos tradycyjny
- Wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
- Panierowane kapelusze pieczarek podawane z sosem tatarskim
- Smażone grzyby w cieście
- Filety z karpia sażone
- Dorsz pod chrzanową pierzynką
- Dorsz w cieście cytrynową
- Dorsz w panierce jajecznej
Mięsa i przekąski mięsne
- Schab faszerowany ze szpinakiem i omletem
- Schab faszerowany śliwkami i morelami
- Rolada wieprzowa ze szpinakiem
- Roladki z kurczaka z serem, bazylią i suszonymi pomidorami
- Kurczak ze śliwką
- Udziec z indyka faszerowany ricottą i suszonymi pomidorkami
- Pasztet podawane z ćwikła i chrzanem lub żurawiną
- Warkocz mięsny w cieście - Ciasto nadziane mięsem z indyka,schabem, boczkiem i polędwiczkami wieprzowymi
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie winegret na pomidorach
- Polędwiczki faszerowane borowikami
- Polędwiczki faszerowane szałwią i serem, zawijane w boczku
- Baleron białoruski
- Schab pieczony ze śliwką
- Roladki szynkowe z sałatką jarzynową
- Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
- Zawijasy z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem i ricottą
- Zawijasy z ciasta naleśnikowego z pastą jajeczno-pieczarkową
Ryby
- Rolada łososiowo-szpinakowa
- Roladki z łososia i papryki z chrzanowym kremem
- Carpaccio z łososia z cytryną, oliwkami i kaparami
- Jajka w koszulce łososiowej na sosie chrzanowym
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Pstrąg faszerowany suszonymi pomidorkami
- Ryba po grecku
- Śledzie po wiejsku z jabłkami w śmietanie
- Tradycyjne śledzie z cebulką
- Świąteczny śledź w oleju z żurawiną i papryką
- Śledzie z buraczkami pod pierzynką
- Śledzie po kaszubsku
- Śledzie w pikantnej salsie z cebulką i kolorowym pieprzem
Sałatki
- Śledziowa z porem
- Jarzynowa tradycyjna
- A'la Waldorf z wędzonym pstrągiem
- Z tuńczykiem i kolorowym makaronem
- Wigilijna sałatka śledziowa z orzechami włoskimi
- Sałatka ziemniaczane ze śledziem
- Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i morelami
- Sałatka śledziowa z fasolą
- Sałatka Kolorowa z selerem naciowym
- Sałatka Delicja z kurczakiem
- Sałatka Amerykańska a'la MC
Deser
- Racuchy ze śliwkami
- Racuchy z jabłkami
- Sernik
- Makowiec
- Piernik
- Szarlotka
Napoje
- Kawa, herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Wino białe i czerwone
- Kompot z suszu
DANIA NA WIELKANOC
Zupy
- Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą
- Barszcz chrzanowy
- Zupa ziołowa z jajkami przepiórczymi
Dania gorące
- Kiełbasa biała z pieca z sosem śmietanowo-cebulowym
- Biała kiełbasa pieczona z suszonymi śliwkami i cebulą
- Szynka pieczona z kaszą gryczaną i grzybami
- Schab faszerowany białą kiełbasą
Mięsa i przekąski mięsne
- Schab pieczony ze śliwką
- Wieprzowa rolada ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane grzybami
- Warkocz mięsny w cieście
- Szynka z sosem tatarskim i jajkiem
Przekąski
- Jajka wielkanocne z szynką
- Jajka faszerowane pstrągiem na sosie szczypiorkowym
- Tartinki z sałatką jajeczną
- Babeczki z musem z wątróbki i kremem jajecznym
- Jajka faszerowane z pieczarkami
- Jajka w sosie wiosennym
- Tosty z tatarem z łososia
- Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
- Jajka gotowane solone na sałacie
- Jajka faszerowane wątróbką
- Szynka nadziewana rukolą
Przekąski rybne
- Śledzie z rodzynkami i pomidorami
- Carpaccio z wędzonego łososia i cytryny
- Jajka w koszulce łososiowej na sosie chrzanowym
Sałatki
- Wielkanocna na kiełkach rzodkiewki
- Ziemniaczana z łososiem
- Z oscypkiem i jajeczkami
- Klasyczna jarzynowa
Ciasta
- Ciasta wielkanocne
Napoje
- Kawa, herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Wino białe i czerwone
MENU DLA DZIECI - URODZINY*
Obiad
Propozycja I
- Rosół z makaronem
- Pierś z kurczaka z ziemniakami
Propozycja II
- Pomidorowa z ryżem
- Kawałki kurczaka z panierce kukurydzianej
- Frytki
Przystawki dla dzieci
- Ruloniki szynkowe
- Roladki serowe
- Trójkąty z szynką
- "Regaty na liściach salaty"
- "Bardzo dobre muchomory"
- Zielone Kanapeczki
Desery
- Galaretka z owocami
- Lustra z owocami i słodyczami
- Lody z polewą czekoladową i bakaliami
Napoje
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
*lub uzupełnienie przyjęcia dla dorosłych
MENU KOMUNIJNE
Danie główne
- Rosół z pierożkami tortellini i zielonym groszkiem
- Roladki z indyka z pesto w sosie z makaronem fettuccini
- Mix sałat w sosie winegret
Przekąski
- Warkocz mięsny w cieście
- Marynowane polędwiczki na pomidorach
- Kurczak faszerowany wątróbką i pistacjami
- Udziec z indyka z suszonymi pomidorkami
- Rolada mięsna ze szpinakiem
- Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
- Cytryny faszerowane sałatką z krewetek
Ryby
- Roladki z łososia z kremem chrzanowym
- Śledzie po cygańsku
- Pstrąg faszerowany z rodzynkami
- Łosoś królewski w koprze
Sałatki
- Amerykańska a'la MC'
- Grecka
- Wiosenna z kiełkami
Pieczywo
Ciasto
- Tort Williams
Danie dla dzieci
- Rosół z makaronem
- Pierś z kurczaka z ziemniakami
- Zielony groszek po florencku