Na powitanie Państwa Młodych i ich Gości zapewniamy:
* kieliszek wina musującego z truskawkami,
* powitanie chlebem i solą.
Menu ułożone jest dla każdej Pary indywidualnie,
z uwzględnieniem Państwa gustu i upodobań:
Menu standardowe – 240 zł na osobę:
- Pięć dań ciepłych, trzynaście przekąsek,napoje ciepłe – bez ograniczeń,
- napoje zimne – litr soku i litr napojów gazowanych na osobę.
DZIECI – menu dostosowane do dziecięcych gustów
- do lat trzech - bezpłatnie
- do lat 12- koszt - 110 zł
Atrakcje dodatkowe:
- stół wiejski - 45,00 zł za osobę
- stół biesiadny – różne rodzaje pierogów, bigos - 40,00 zł za osobę
- stół deserowy - ciasta i owoce - 55,00 zł za osobę
- fontanna czekoladowa - dla 100 osób - koszt 600,00 zł
- GRILL – 60,00 zł za osobę
PROPOZYCJE DAŃ OBIADOWYCH – MENU STANDARDOWE
ZUPA
- Rosół tradycyjny z makaronem
- Zupa -krem pomidorowy z kluseczkami naleśnikowymi z bazylią
- Zupa-krem z białych warzyw z grzankami
- Włoska Minestrone
- Żurek tradycyjny jajkiem i kiełbasą
- Chłodnik tradycyjny-sezonowo
- Chłodnik z ogórków z orzechami włoskimi-sezonowo
DANIE GŁÓWNE
- Schab podawany z sosem kurkowym
- Pierś drobiowa w sosie śmietanowo-serowym z pieczarkami
- Roladki nowozelandzkie ze schabu
- Devolaille z chorizo i serem
- Roladki a’la saltimbocca z sosem śmietanowym
- Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem pieczeniowym
- Roladki drobiowe faszerowane gorgonzolą w sosie szpinakowym
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO
- Ziemniaki z koperkiem
- Dziki ryż
- Pure ziemniaczane
- Kasza gryczana
- Kopytka
- Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret
- Mix sałat z octem balsamicznym i żurawiną
- Warzywa blanszowane
- Sałatka z buraczków z rodzynkami
- Surówka z czerwonej kapusty
PRZEKĄSKI ZIMNE
- Talerz mięs pieczonych: schab, karczek, baleron białoruski
- Schab faszerowany morelami i suszoną śliwką
- Kurczak na pomarańczach podawany z żurawiną
- Udziec z indyka faszerowany riccottą i pomidorami suszonymi
- Pasztety podawane z chrzanem i ćwikłą
- Warkocz mięsny w cieście (ciasto nadziane mięsem z indyka, schabem, boczkiem i polędwiczkami wieprzowymi)
- Kurczak faszerowany śliwką
- Rolada z kurczaka z suszonymi pomidorami
- Galantyna drobiowa w trzech smakach: z kaparami, szpinakiem i pomidorkami suszonymi
- Schab faszerowany figami i migdałami
- Rolada wieprzowa ze szpinakiem
- Talerz wędlin i mięs pieczonych z chrzanem i ćwikłą
- Półmisek wędlin z piklami
- Półmisek pasztetów z żurawiną
- Opiekana golonka z musem chrzanowym
PRZEKĄSKI NA SZTUKI -1 SZ/OS.
- Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
- Cytryny faszerowane sałatką z krewetek lub inną
- Roladki szynkowe z sałatką jarzynową
- Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
- Jajka faszerowane musem kurkowym
- Jajka faszerowane pstrągiem na sosie szczypiorkowym
- Jajka faszerowane pastą z łososia
- Jajka w koszulce łososiowej na sosie chrzanowym
- Tymbaliki z jajkiem przepiórczym i kawiorem
- Melon z szynką staropolską
- Tymbaliki drobiowe
DANIA RYBNE
- Śledzie w salsie paprykowej
- Ryba po grecku lub japońsku
- Śledzie pod pierzynką
- Śledzie korzenne w sosie curry
- Śledzie tradycyjne z cebulką
- Śledzie w śmietanie z jabłkami
- Śledzie „Kresowe” z pomidorami
- Śledzie po kaszubsku
- Pstrąg faszerowany pomidorkami suszonymi lub rodzynkami
DANIA CIEPŁE SERWOWANE
- Pierś drobiowa zapiekana z boczkiem i mozarellą na sosie ziołowym
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
- Gulasz a'la Beouf Strogonow
- Szaszłyki drobiowe z warzywami
- Filet ze schabu w sosie cytrynowym
- Ragou wieprzowy z warzywami
- Schab faszerowany szparagami
- Grillowany karczek w sosie z zielonego pieprzu
- Forszmak tradycyjny
- Półmisek pierogów opiekanych
- Kartacze z mięsem i sosem pieczarkowym
- Półmisek kęsków drobiowych z ziemniakami opiekanymi (skrzydełka, pałki, pierś w sezamie, mini szaszłyki)
- Gulasz a'la Beouf Strogonow
SAŁATKI
- Sałatka Kolorowa (pomidorki koktajlowe, szynka, papryka, seler naciowy, ser feta)
- Sałatka Fiodora z kawiorem (jajko, ser żółty, szynka, marchew, groszek, pomidor, kawior)
- Sałatka Gyros (kurczak, ogórki, cebula, kukurydza)
- Sałatka Caprese
- Sałatka Waldorf Astoria z kurczakiem
- Sałatka szparagowa w sosie śmietanowo-cytrynowym -sezonowo
- Sałatka z mozzarellą, truskawkami i młodym szpinakiem-sezonowo
- Sałatka Grecka
- Sałatka Delicja z kurczakiem (kukurydza, kurczak, ser żółty, orzechy nerkowca, jajka)
- Sałatka Brokułowa z prażonymi płatkami migdałów (brokuły, rzodkiewki, jajka, sos jogurtowy)
DANIA PREMIUM – DOPŁATA – 5,00 ZŁ DO KAŻDEGO Z DAŃ OD OSOBY
ZUPY
- Zupa krem z cukinii lub dyni z czipsami z salami lub grzankami
- Zupa borowikowa tradycyjna
- Zupa " Leśna" z łazankami
- Zupa kurkowa z kminkiem
- Krem z pieczonych pomidorów podany z ryżem jaśminowym i listkami bazylii
DANIA OBIADOWE
- Indyk nadziewany grzybami z sosem borówkowo chrzanowym / Ziemniaki pieczone / Mix sałat z sosem vinegret
- Dorsz zapiekany z serem feta i pomidorem | Dziki ryż | Mix sałat z sosem vinegret
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami lub borowikami w sosie śmietanowym |
Polędwiczka duszona ze smazonym jabłkiem w sosie śmietanowym lub polędwiczki podane z borowikami | Dziki ryż | Mix sałat z sosem vinegret - Pierś z kaczki w sosie sojowo-miodowym z sezamem | Kluseczki kładzione | Surówka
- Policzki wołowe w sosie własnym | Ziemniaki gotowane,kasza gryczana lub kopytka | Surówka
- Łosoś zapiekany z koperkiem i cytryną na warzywach | Ryż lub kasza Bulgur
- Sola z cukinią na placuszkach warzywnych zapiekana z serem |Ryż | Mix sałat z sosem vinegret
MIĘSA I PRZEKĄSKI MIĘSNE
- Polędwiczki faszerowane borowikami
- Polędwiczki faszerowane szałwią i serem zawijane w boczku
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie winegret na pomidorach
- Medaliony wieprzowe z musem brokułowym
PRZEKĄSKI RYBNE
- Roladki z łososia z kremem chrzanowym
- Łosoś Królewski marynowany w koprze
- Rolada łososiowo-szpinakowa
- Roladki z łososia i papryki z chrzanowym kremem
- Carpaccio z łososia z kaparami, oliwkami i cytryną
DANIA CIEPŁE SERWOWANE
- Dorsz na warzywach z sosem porowym, podawany z ryżem
Skontaktuj się z nami!
Poznaj szczegóły oferty!!!
603 228 603
www.catering-lublin.pl